Bloggnorge.com // Muskat
Start blogg

Hallowe’en og Heiligenstadt

Kategori: Ukategorisert | 2 kommentarer » - Skrevet søndag 2. november , 2014 kl. 16:35

Det har vært en interessant helg. Siden jeg var litt usikker på hvordan Østerrike feirer Hallowe’en, bestemte jeg meg for å gå ut i gatene litt tidlig på kvelden. For det meste skjedde det ikke så mye, og det fantes veldig lite dekorasjon i gatene, private vindu og butikkvindu. Først var jeg veldig usikker på hvor jeg skulle gjøre av meg. Jeg bestemte meg for å gå ned til sentrum, i håp om at det ville være en eller annen form for underholdning eller event. Forventet vel egentlig at det skulle være noe for barn.

Etter å ha hoppet av på Karlsplatz, ble jeg derimot skuffet. Det var nesten ingen å se, bortsett fra et par mindre turistgrupper på vei bort til teateret. Jeg gikk derfor videre mot Stephansplatz, som er en 5 minutter gange fra Karlsplatz. Med musikk på ørene, ble jeg derfor skuffet til å begynne med. Jeg satt meg ned på en benk, og ble ikke oppmerksom på musikken som ble spilt lenger bort i gata før et par jenter spurte meg om jeg visste hvor Victoria’s Secret var. (Det visste jeg ikke.) Med en gang øretelefonene kom av, fikk jeg med meg at gatene ikke var fullt så tomme som jeg først trodde. Det viste seg at det var konsert midt i den største og dyreste handlegata i Wien. Techno, selvfølgelig. Men i stedet for en vanlig konsert utenfor katedralen, var dette en «bevegelig» konsert. «Bandet» stod på en liten scene på lasteplanet til en bil, som hvert 10 minutt kjørte et par meter frem. Gaten bak bilen var fullstappet i  tenåringer og unge voksne med masker og øl i hånden. Jeg kom raskt i snakk med en fyr i gata, og vi bestemte oss for å gå videre i lag.

Konsert

Konsert

Etter et par cocktails i en American Bar og en øl og to i en fullstappet litt mindre bar, skulle vi videre på nattklubb. Den første vi gikk til var på Praterstern. Den var derimot så full at de hadde stengt dørene. I stedet for å gå tilbake til sentrum, som jeg foreslo, insisterte han jeg var med å prøve en annen nattklubb et lite stykke bortenfor. Etter å ha stått en halvtime i kø til den nattklubben, ble jeg passe irritert da jeg fant ut at de ikke ville la oss komme inn. Vaktene hadde ingen spesiell grunn hvorfor. Grunnene varierte fra at han jeg var med hadde på seg feil jakke, til at jeg hadde tatt en sigarett mens vi stod i kø. Den siste ga ingen mening, da de var fullt villige til å la meg gå inn på nattklubben alene. Etter å ha argumentert med vaktene en stund, stakk vi endelig tilbake mot sentrum, og fant en klubb der vi begge fikk komme inn. Det var langt under gatene, i en kjeller. Det minnet meg litt om den type nattklubb man kan se i britiske tenårings-serier på TV. Likevel, det var veldig morsomt, og jeg koste meg utover natta. Siden det ikke er så mange nordmenn i Wien, ble jeg sett på som ganske eksotisk, og fikk en del oppmerksomhet. Jeg kom ikke hjem til leiligheten før i 7-tiden om morgenen. Man kan trygt si jeg krasjlandet i sengen fullt påkledd.

Var ikke helt edru på dette tidspunktet, så bildene ble ikke særlig bra. Menmen!

004

 

Lørdagen, gikk til å sove. Gangsperr over hele kroppen etter all dansingen og gåingen, orket jeg ikke annet enn å ligge i senga. Jeg husket litt for sent at butikkene ikke har norske åpningstider i helgene, og kom akkurat ikke tidsnok frem til å handle middag. Det ble derfor kyllingkebab på meg igår. Ikke for det, det var veldig godt!

I dag var jeg og ei jente jeg har blitt kjent med i klassen vært ute ilag. Vi avtalte å møtes klokka 10. Planen var først å gå på loppemarked, før vi skulle videre på museum. Hver første søndag i måneden er det gratis inngang på en håndfull museer i Wien. Det vi ikke hadde tenkt på, var å finne ut hvilke museer som var gratis, og hvilke vi måtte betale for. Selvfølgelig var ingen av de vi besøkte gratis.

006

Etter å ha gått rundt en stund, ga vi opp. Ingen av oss hadde Internett-tilgang på mobilen, så det var ikke mulig å Google det for å finne ut hvor vi eventuelt kunne gå. Vi bestemte oss heller for å ta en av U-Bahnene til siste stoppested. Vi endte opp i Heiligenstadt. Det var ikke helt hva noen av oss hadde sett for oss. Ved den ene utgangen var det bare et stort industriområde. Ved den andre var det en bygning som jeg synes så veldig kommunistisk ut. Når vi rundet hjørne, fant vi ut at det ikke var langt fra sannheten! Akkurat hva bygningen er, om det er en vanlig boligblokk eller en type studenthjem, vet jeg ikke. Helt ærlig var det litt ubehagelig å være der, så jeg bryr meg ikke noe særlig uansett.

020

020

Alt i alt har det vært en koselig helg. Nå er alt som gjenstår å gjøre lekser og lese litt mer tysk. Det begynner å gå bedre, og jeg kan ha samtaler med andre på tysk, men det er vanskelig å ha en skikkelig samtale med folk. Men, så lenge jeg får utvidet vokabularet litt, kommer nok grammatikken inn etter hvert også!

Kommentarer

  1. Tante, Farmor & Bror.. sier:

    Altså…..bror godkjente alt i innlegget, syns det høres kjekt ut! Farmor rynker panna over uforsiktig barnebarn; Ikke vær ukritisk når det gjelder ukjente steder med ukjente menn!
    Tanten er enig med farmor.
    Ellers synes alle tre at det høres kjekt ut. Ta vare på deg og nyt kulturlivet.

    • muskat sier:

      Er forsåvidt enig med dere, men samtidig er jeg alene i denne store byen, og må på en eller annen måte bli kjent med folk. Alle er ukjente til å begynne med, og kan dra en med på alle mulige skumle steder, jenter og gutter så vel som voksne kvinner og, for all del, menn. Men jeg har ingen planer om å gjemme meg under dyna i 3 mnd. Ta det med ro, jeg passer på å ikke være for naiv i sammenhenger med nye mennesker! :) Hvis det er noen trøst har jeg så langt ikke blitt med noen i en bakgate! Bare på store offentlige steder der jeg lett kan få tak i hjelp, om det noen gang skulle gått så langt!

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.