Bloggnorge.com // Muskat
Start blogg

Kaldt, kaldt, kaldt!

Kategori: Ukategorisert | 2 kommentarer » - Skrevet onsdag 26. november , 2014 kl. 19:29

Brrh.
Vinteren er på vei for fullt i Wien. På gradestokken ligger det på rundt 3-4 grader på dagen, og nærmere nullpunkt nå på kvelden. Røykepausen på skolen blir brukt til å hoppe opp og ned på stedet for å forsøke å holde varmen. I følge værmeldingen skal det også bli litt snø neste uke. Dette, kombinert med alle julemarkedene rundt om i byen, gjør at det skal mye til for at julestemningen ikke kommer i år!

Men det kalde været gjør at jeg sitter mer og mer inne i leiligheten. Suppe, te og varmeovn gjør det relativt lite attraktivt å gå ut i kulden alene. Ja, det blir for det meste alene. De fleste jeg har blitt kjent med i Wien går på Universitetet, så de har mye å gjøre i ukedagene.  Heldigvis er det flere på min egen alder på det nye kurset som startet i går. De har omtent like lite å gjøre om dagene som meg, så det kan være noe av kjedsomheten min kan bli gjort noe med. I morgen er vi en 3-4 stykker som skal ut og se på julemarkedene sammen, og mest sannsynlig kjøpe litt Punch og/eller Gluwein, som alle snakker om her borte. Gluwein høres egentlig ut som gløggen vi har hjemme, bare uten nøtter og rosiner. Jeg har ikke smakt den enda, men de fleste jeg møter på skryter av hvor godt det er. Vel, jeg finner ut i morgen om jeg er enig med dem! I mellomtiden kan jeg ikke annet enn å glede meg!

På julemarkedene er det også veldig mye som jeg tror kan bli fine julegaver. I dag tok jeg en liten tur til Karlsplatz og julemarkedet der. Jeg har enda ikke kjøpt noe på julemarkedene, men brukte en time på å bare gå raskt gjennom det ene jeg var på i dag. Det sier litt om hvor store de er. Og det er flere over hele byen! Det vi skal til i morgen, er det med rådhuset, som visstnok er det største. Det var også snakk om at vi skulle på et par andre, der alt er litt billigere. Men de er også en del mindre, så utvalget av fargede glassfigurer og hårspenner i lær er mest sannsynlig også veldig mye mindre. Likevel! Tror jeg vil ta et par sightseeing-runder, både på marked og i vanlige butikker, før jeg begynner med julehandelen. Det er så mye å velge mellom! Og jeg har fremdeles en del tid til å bestemme meg på!

Kommentarer

  1. Tante sier:

    Også så mange som skal ha gaver: Tante, Tante, Tante…
    Plutselig snart jul, kos deg i vinterland så lenge.

  2. Tante sier:

    Okei Lille Smurf – det begynner å bli en stund siden 26.november.
    Nå er det 8 dager inn i desember. Faktisk.
    Bare nevner det liksom..

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.