Bloggnorge.com // Muskat
Start blogg

Skolestart

Kategori: Ukategorisert | 1 kommentar » - Skrevet fredag 31. oktober , 2014 kl. 00:13

I går morges begynte første skoledag. Det er annerledes fra forrige gang  jeg var her.

For det første er vi en mye mindre gruppe. Forrige gang var vi en kanskje 16 stk, mens denne gangen begynte vi med 6. Tallet gikk opp i lunch-pausen i dag til 8. Det var et par jenter som byttet over til vårt kurs, fordi deres eget var litt for lett. Gruppen er grei, og på mange måter er det greit å være så få. Man er nødt til å snakke i timen. Selv om vi ikke ber om det selv, er læreren veldig flink til å få alle til å snakke opp. Hun tvinger ingen, men ber oss etter tur om å lese noe høyt, eller løse en oppgave høyt for klassen. Siden vi er så få, er det ingen som har særlig mye imot det. Jeg tror vi komme til å få det veldig koselig ilag videre.

 

Dammen/fontenen utenfor Karlsplatz er nå fullt av Wien i miniatyr

Dammen/fontenen utenfor Karlsplatz er nå fullt av Wien i miniatyr

For det andre, er vi i et annet lokale denne gangen. Det er en 5 minutter gange fra hovedbygningen og kontoret, i et lite, ganske kaldt, klasserom. Heldigvis har vi en veldig brukbar varmeovn. Jeg passer på å sitte rett foran ovnen, så jeg har det veldig fint i timene!

Skolen er fra 9 til 12, som egentlig er et ganske bra tidspunkt, ettersom det etterlater resten av dagslyset til å se byen, gå tur, ta bilder (når jeg først kommer på det), og vindu-shoppe. De mest interessante butikkene jeg går forbi, er naturligvis de med alle de spennende drikkevarene! Må vanligvis rive meg bort for ikke å bruke alle matpengene på drikke jeg uansett ikke får tatt med hjem. (Det hadde blitt alt for mye bagasje. For ikke å snakke om at jeg har tenkt å holde meg til kvota.) Det blir definitivt et par spennende julegaver når jeg kommer hjem. Først må jeg bare bestemme meg for hva jeg skal kjøpe!

Det kan dessuten se ut til at det kan bli et par flere innlegg en jeg først hadde sett for meg. Har blitt invitert med på konsert senere i måneden av ei jente i klassen jeg snakket litt med etter skolen. Eieren av leiligheten jeg bor i har også spurt om jeg vil være med på en kunstutstilling av noe slag neste uke. En venninne av henne er visst smykkekunstner, og hun skulle blant annet ha en utstilling. Jeg tenker å gå, da jeg tror det kunne blitt morsomt. I tillegg til at min «sosiale krets» begynner å utvikle seg, begynner jo også julemarkedene snart! Jeg gleder meg vilt til å se. I en så stor by, med så mange forskjellige kulturer (og som er så interessert i kultur,) kan jeg se for meg at det blir litt av et syn! Derfor, for å unngå litt vel lange innlegg når jeg først kommer i gang, skal jeg prøve å legge dem ut litt kortere oftere.

En av de færre gatene jeg fant der det faktisk var "høsttrær"

En av de færre gatene jeg fant der det faktisk var «høsttrær»

Ellers har ikke høsten slått til for fullt i Wien enda. Noen av trærne har begynt å gulne, men veldig få har mistet mange blader. Tror derimot ikke det er lenge igjen; det er passe kaldt her borte! Akkurat hvor mange grader det er vet jeg ikke, men det ligger ikke langt over null på kveldene! Heldigvis er det for det meste vindstilt, så med et godt skjerf er det ikke så ille. Og på dagene er det fremdeles en del sol, og siden mange av gatene her er relativt breie, er det ikke verre enn å gå litt fort i sola hvis det begynner å bli litt for kaldt. Vurderer likevel sterkt å kjøpe en god vinterjakke før neste uke er ferdig!

 

Kommentarer

  1. Tante sier:

    Aller først: Blogg kler deg. Finfint.
    Ellers: Liker allerede læreren din «Hun tvinger ingen, men ber oss etter tur om å..»
    Punkt 3.2a i kapittelet «Hvordan tvinge uten tvang». Helt strålende :D Liten gruppe høres veldig greit ut, trygt og lettere å hive seg utpå. Kjekt!
    Apropos kjekt og spennende julegaver – Smykkekunstner er JA! Bilder fra den utstillingen, takk.
    Høres fint ut så langt.Ikke vase for mye rundt i breie gater med spennende drikkevarer, eneste..

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.